Kuten otsikko jo sanoikin, tällä viikolla yhteisöasuminen on tuottanut paljon harmaita hiuksia ja desibelien nousua. Kaikki, siis ihan kaikki ärsyttää. Pelkästään jo se ääni, minkä nauraminen tuottaa, on riittävä saamaan aikaan tarttumisen lähimpään puukkoon. Kymmeneen laskukaan ei auta, ja lyhyellä matikalla ei pääse paljon pidemmälle.

Kaikki alkoi siitä, kun meillä alkoi yhtäkkiä vierailemaan ihmisiä suurissa määrissä samaan aikaan kun itse tulin väsyneenä töistä. Eli siis siinä iltakymmenen jälkeen. Jostain syystä se, että oma asunto on täynnä tuntemattomia ihmisiä ei synnytä välittömiä riemunkiljahduksia sen jälkeen kun on keräillyt lapsukaisia maneesinpohjalta koko illan. Tämä kuittaantui vielä sillä kymmeneen laskemisella.

Seuraavan aamun pieni keskustelu siitä, että minun pitäisi osallistua enemmän kotitöihin sai siten pinnan lyhenemään lisää. Tunnustan kyllä että siivoaminen ei ole arvoasteikossa siinä ensimmäisen neljän joukossa, kun vapaata aikaa löytyy. Varsinkin kun sitä vapaata aikaa on ihan liian vähän. Kun siinä sitten päätin alkaa tekemään enemmän kotitöitä ja käydä useammin kaupassa, kertoi rakas siskoni, että meillä on tuparit muutaman viikon  sisään. Ja tupareihin tulee siskon ja sen miehen kavereita, joista puolet jäävät yöksi.

Eilen menin töihin, ja takaisin tullessa meillä olikin jotain tuntemattomia ihmisiä, jotka kuulemma ovat yötä. Eihän mitenkään ole kohteliasta kertoa sitä myös minulle, jotta osaisin henkisesti varautua. Ja tietysti sänkyyn oli pedattu minun parhaat lakanani. Tässä vaiheessa piti hillitä itseään jo oikein kunnolla. Huoneeseeni mennessäni huomasin että kaikki muutkin, edellispäivänä nätisti viikatut lakanani olivat ympäri sänkyäni. Lisää epätoivoista sammakoiden suusta päästämisen estämistä. Tänä iltana se pinna sitten loppui, kun edes koiria ei oltu sovitulla tavalla hoidettu. Ja vieläkin on joku keskellä otsaa...

Pitänee mennä harjoittelemaan laskemista johonkin muutamaan sataan tuhanteen. Tässä jos vielä joutuu kuuntelemaan panoääniä alkuyön, niin voi luku nousta miljoonaan.